Selecteer een pagina

Sous-Vide-gegaarde-Groenten-voor-Horeca

Souvi werkt Sous-Vide

Sous-Vide koken/garen is een Franse benaming voor koken in een vacuüm. Je neemt een product en verpakt dat (eventueel met wat smaakstoffen, kruiden, vetstoffen e.d.) in een vacuümzak. Die zak gaat in een waterbad (ook wel Röner genoemd) die is ingesteld op een exacte temperatuur voor een bepaalde tijd.

Waar gebruik je Sous-Vide koken voor

Eigenlijk kun je bijna alles Sous-Vide bereiden, vlees, vis, groenten, fruit, toetjes en nog veel meer. Om je een idee van mogelijke recepten te geven, kijk maar eens op de site van Anova. Dat is een leverancier van Sous-Vide apparatuur.

Steeds weer een perfect resultaat

Het belangrijkste voordeel vinden we bij Souvi het wegvallen van de stressfactor. Als alles goed is ingesteld kan er zo goed als niets meer fout gaan. We hoeven niet in ketels te roeren, op te letten om aanbakken te voorkomen, bang te zijn dat de groenten te gaar zal worden… het is probleemloos koken!

 

De voordelen van Sous-Vide op een rijtje

Sous-Vide koken was eerder alleen voorbehouden aan de topkoks. Maar de benodigde apparatuur is tegenwoordig ook in een ‘huishoud-versie’ verkrijgbaar.

– Bereidingen kunnen ver voor gebruik worden gedaan

– De houdbaarheid van een Sous-Vide bereid product is erg lang

– Je hebt geen stress in de keuken

– Je kunt veel vooruit werken en daardoor ook veel besparen

– Je gebruikt véél minder vet en zout

– Je behoudt de smaak

– Je hebt minder verlies

– De gaarheid komt heel geleidelijk en mooi verdeeld over het product

– Het is enorm voedselveilig.

– Boven bepaalde temperaturen is het steriel.

 

Geen invloed van buitenaf

Als de groenten éénmaal vacuüm verpakt zijn en daarna Sous-Vide gegaard… dan is het bewaren probleemloos. Het zal geen smaken en/of geuren van andere producten aannemen. De gebruikte vacuümzakken zijn van een zodanige kwaliteit dat er geen enkel gevaar voor de gezondheid is.

Meer weten over Sous-Vide?

Je mag het gerust aan Souvi vragen. Wij werken al meer dan 25 jaar op deze wijze en weten van de meeste producten hoe ze optimaal bereid kunnen worden.

 

ChefSteps

Er is een website waar we bij de Vleesman veel waarde aan hechten en veel informatie vinden. Een verzamelbak van recepten, technieken, video’s en praktische tips. Dat is ChefSteps.com

Koken is kennis, ervaring én wetenschap!

En dan is deze website een must voor amateur en professional. 

Souvi

Michiel Overes
Berkenstraat 40

5922 CL Venlo-Blerick

M 06 132 547 51
E info@souvi.nl

Kamer van Koophandel

KvK nummer: 70247285
Vestigingsnummer: 000038538369

BTW nummer: NL002376226B17

Algemene voorwaarden

  • Betaling op factuur, contant of met pin
  • Prijswijzigingen en tekstfouten voorbehouden
  • Copyright © 2020 - Souvi
  • Alle rechten voorbehouden

Onze Bezorgtijden

  • Elke dag van 12.00 tot 20.00 uur
  • Zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur
  • Na overleg ook op andere momenten mogelijk

Bestelvoorwaarden

Bestellingen moeten twee dagen voor het gewenste levermoment geplaatst worden.

SOUS VIDE GROENTEN | GROENTEN VOOR DE HORECA | GEMAKKELIJK | SNEL | VOEDSELVEILIG | HACCP | VOORDELIG | MAATWERK | ARTISANAAL | AMBACHTELIJK | GEBRUIKSVRIENDELIJK | ERG LANG HOUDBAAR | VEELZIJDIG